Receptuur van De Smaak

Thuis ook heerlijk eten

(V) Gerookte kikkererwtentartaar met rode biet, spinaziekruidensalade, -20°C eidooier, avocado & yoghurt crème en knoflook bruchetta

Gerookte kikkererwtentartaar met rode biet

 

Ingrediënten

180 Gram                          kikkererwten

140 Gram                          gekookte rode biet

8 Gram                               gerookte paprikapoeder

24 Gram                             mosterd

15 Gram                             Worcestersaus

8 druppels                         tabasco

24 Gram                             sjalot

24 Gram                             augurk

24 Gram                             kappertjes

24 Gram                             olijfolie

 

Beschrijving

Doe de gerookte paprika poeder met olijfolie in een pannetje, 

zet dit op een laag vuur en laat dit rustig warm worden.

Raspt de gekookte rode biet.

Hak de kikkererwten grof.

Snij de sjalot in fijne blokjes.

Snij de augurk in fijne blokjes.

Doe de alle ingrediënten bij elkaar in een kom en meng dit.

Breng eventueel op smaak met peper en zout.

-20°C eidooier

Ingrediënten

4 stuks                                eieren

Beschrijving

Leg de hele eieren met schaal in de vriezer voor minimaal 24 uur.

Haal de eieren uit de vriezer en laat deze ontdooien.

Pel de eieren en haal het eiwit er om weg.

Nu kun je de in kou gegaarde ei-dooier gebruiken.

 

Spinazie-kruidensalade

Ingrediënten

12 Gram                             spinazie

12 Gram                             basilicum

12 Gram                             kervel

12 Gram                             peterselie

 

Beschrijving

Pluk, was en droog de kruiden

Meng de kruiden door elkaar.

Knoflook bruchetta (dit is voor +/- 6 plakjes)

 

Ingrediënten

1 stuks                                Ciabatta

2 tenen                               Knoflook

Olijfolie

Peper en zout

 

Beschrijving

Zet de oven aan op 180 graden

Snij de ciabatta en plakken vaan ongeveer vinger dikte breed.

Leg de plakken op bakpapier op een ovenplaatje

Bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie

En bak krokant in de oven

Laat afkoelen

Wrijf met een knoflookteentje over de bovenkant van de krokante broodjes

Breng evt op smaak met peper en zout

Avocado-yoghurt crème

 

Ingrediënten

1 stuks                                avocado

25 Gram                             volle yoghurt

½ stuks                               sap van citroen

1/2 el                                   sushiazijn

Peper en zout

 

 

Beschrijving

Draai alle ingrediënten fijn in een blender

Breng op smaak met peper en zout

Wrijf vervolgens door een fijne zeef

Eet Smakelijk !