(V) Gerookte kikkererwtentartaar met rode biet, spinaziekruidensalade, -20°C eidooier, avocado & yoghurt crème en knoflook bruchetta
Gerookte kikkererwtentartaar met rode biet
Ingrediënten
180 Gram kikkererwten
140 Gram gekookte rode biet
8 Gram gerookte paprikapoeder
24 Gram mosterd
15 Gram Worcestersaus
8 druppels tabasco
24 Gram sjalot
24 Gram augurk
24 Gram kappertjes
24 Gram olijfolie
Beschrijving
Doe de gerookte paprika poeder met olijfolie in een pannetje,
zet dit op een laag vuur en laat dit rustig warm worden.
Raspt de gekookte rode biet.
Hak de kikkererwten grof.
Snij de sjalot in fijne blokjes.
Snij de augurk in fijne blokjes.
Doe de alle ingrediënten bij elkaar in een kom en meng dit.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
-20°C eidooier
Ingrediënten
4 stuks eieren
Beschrijving
Leg de hele eieren met schaal in de vriezer voor minimaal 24 uur.
Haal de eieren uit de vriezer en laat deze ontdooien.
Pel de eieren en haal het eiwit er om weg.
Nu kun je de in kou gegaarde ei-dooier gebruiken.
Spinazie-kruidensalade
Ingrediënten
12 Gram spinazie
12 Gram basilicum
12 Gram kervel
12 Gram peterselie
Beschrijving
Pluk, was en droog de kruiden
Meng de kruiden door elkaar.
Knoflook bruchetta (dit is voor +/- 6 plakjes)
Ingrediënten
1 stuks Ciabatta
2 tenen Knoflook
Olijfolie
Peper en zout
Beschrijving
Zet de oven aan op 180 graden
Snij de ciabatta en plakken vaan ongeveer vinger dikte breed.
Leg de plakken op bakpapier op een ovenplaatje
Bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie
En bak krokant in de oven
Laat afkoelen
Wrijf met een knoflookteentje over de bovenkant van de krokante broodjes
Breng evt op smaak met peper en zout
Avocado-yoghurt crème
Ingrediënten
1 stuks avocado
25 Gram volle yoghurt
½ stuks sap van citroen
1/2 el sushiazijn
Peper en zout
Beschrijving
Draai alle ingrediënten fijn in een blender
Breng op smaak met peper en zout
Wrijf vervolgens door een fijne zeef